Çelik Kalıp Yağı Nedir ve Nerelerde Kullanılır, kalıp yağları, en iyi kalıp yağı, metal kalıp yağı

Çelik Kalıp Yağı

Tanımı:

Çelik Kalıp Yağı beton yüzeyini düzgün ve lekesiz bir şekilde oluşturan, kalıp ile betonun kolay bir şekilde ayrılmasını sağlayan, madeni yağ ve özel katkılar ile geliştirilmiş, kürleme sıcaklıklarına karşı dayanıklı, kullanıma hazır çelik kalıp ayırıcı yağdır.

Çelik Kalıp Yağı Kullanım Alanları Nelerdir?

1. Çelik kalıp uygulamalarında.

2. Polyester kalıp uygulamalarında.

3. Tünel kalıp uygulamalarında kullanılır.

Çelik Kalıp Yağı Özellikleri ve Avantajları

1. Kullanıma hazır olup, uygulaması hızlı, basit ve kolaydır.

2. Kalıbın kolay ve hızlı sökülmesine olanak sağlar.

3. Paslanmaya engel olur.

4. Kalıp maliyetini ve işçiliğini önemli ölçüde azaltır. Zaman ve maliyet tasarrufu sağlar.

5. Kalıbın verimliliğini arttırır ve kullanım ömrünü uzatır.

6. Betonda oluşan hava kabarcıklarının dışarı çıkartılmasını kolaylaştırır.

7. Düzgün, lekesiz ve pürüzsüz beton yüzeyi elde edilmesini sağlar.

8. Soğuk hava şartlarında yüksek akışkanlığı özelliğini devam ettirir.

9. Kalıpların temizlik gereksinimini alt düzeye indirir ve tekrar kullanımına olanak sağlar.

10. Buhar kürü ve ısı uygulamalarına karşı dayanıklıdır.

Kullanımı

Çelik Kalıp Yağı, her türlü hava şartlarında kalıp yüzeyinin beton, tahta, demir parçaları, kar ve buz gibi malzemelerden temizliği yapıldıktan sonra sert fırça, rulo sürülerek veya ince çaplı pulverizatör ile kalıp yüzeyine sis tabakası halinde uygulanır. Kalıp yağı akıntıları engellenmeli ve fazla yağ kullanımından kaçınılmalıdır.

En optimum sonuç, ince bir film tabakası tatbikinin uygulanması ile elde edilir. Aşırı kalıp yağı kullanımı ekonomik olmayıp, aynı zamanda beton yüzeyinde aşırı tozuma ve lekelenmelere sebep verir.

Kalıp ayırıcı yağlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için https://www.aetgrup.com/kalip-ayirici-yag adresini ziyaret edebilirsiniz.

Uygulama Miktarı

Çelik Kalıp Yağının uygulama miktarı genel olarak kalıbın genel durumu, yüzeyi ve cinsine bağlı olarak (tahta, plastik vs.) 1 litre ile 10 ila 40 m² yüzey kaplanabilir. Uygulama miktarları laboratuvar uygulaması sayesinde simülasyon ile elde edilmiş olup, gerçek şantiye koşullarında uygulama ve sarfiyat titizliğine bağlı olarak farklılıklar gösterebilir.

Çelik kalıp sistemleri hakkında daha fazla bilgi almak için hemen https://www.aetgrup.com/celik-kalip-sistemleri-nedir-nerede-kullanilir adresini ziyaret ediniz.

Teknik Bilgi

Renk: Sarı sıvı – Kahverengi

Yoğunluk: 0.86 ± 0.03 kg/lt

Viskozite: 6.0 - 28.0 (40 °C, cst), 2.4-6.0 (100 °C)

Parlama Noktası: min.100 °C

Akma Noktası: -10 °C

PH değeri: 6-7

Bu değerler +20 °C de ve %50 bağıl nem için verilmiştir.

Ambalaj: 30 litrelik (25 kg) Plastik Çanta Bidon ya da 210 litrelik (180 kg) varil.

Depolama: Uygun koşullarda depolama ömrü üretim tarihinden itibaren 2 yıldır. Açılmış paketlerin kapakları yeniden kapatılması usulüyle depolama ömrü süresince kullanılabilir. Ürünün dondan ve güneş ışığından korunması tavsiye edilir. Eğer malzeme dona maruz kalmışsa çözülmesi için hiçbir şekilde ateşe maruz bırakılmamalı ve oda sıcaklığındaki bir ortamda kendiliğinden çözülmesi beklenmelidir. Ayrıca kullanımdan önce mutlaka karıştırılmalıdır.

Emniyet, Sağlık ve Çevre Bilgileri

Kullanma talimatlarına uyulduğu sürece, insan sağlığı için ciddi bir tehlike oluşturmaz. Kişisel sağlık tedbirlerinin uygulanması yeterlidir. Kalıp yağları ile temas halinde iken koruyucu giysi, eldiven ve gözlük kullanılmalıdır. Ürünle sürekli temas halinde olan kişinin, neopren ya da nitril tip koruyucu eldiven takması gerekir.

Fakat madeni yağ ve greslerle uzun süre temas durumunda hassas ciltlerde kızarıklıklara sebebiyet verebilir. Bu durumda ürünle temas ivedilikle kesilir, kalıp yağı temas eden bölgeler mutlaka bol su ve sabunla titiz bir şekilde yıkanmalıdır. Tahriş ve kızarıklıkların devam etmesi durumunda kesinlikle doktora başvurulmalıdır. Kullanılmış yağlar çevre ve doğaya zarar vermemesi için hiçbir şekilde atık su kanallarına ve toprağa dökülmemelidir. Atık Çelik Kalıp Yağı toplama noktasında biriktirilip, çevre yasalarına uygun şekilde imha edilmelidir.

Diğer yazılarımız:

https://www.aetgrup.com/tik-yagi-nedir-nerelerde-kullanilir

https://www.aetgrup.com/plywood-kalip-yagi

https://www.aetgrup.com/piston-kalip-yagi